comment 1

Gamificationspåret på Sundsvall 42

Sundsvall 42 - gamificationspåret

Vecka 42 fortsätter en resa som startades 2011. Länge hade jag arbetat i gränslandet mellan användares förmågor, verksamheters behov och hur de skulle omsättas genom teknologi. Men våren 2011 sprang jag dock på ett begrepp som för alltid skulle förändra mina synsätt; Gamification.

Äntligen fanns det ett ord som kunde inbegripa upplevelse, engagemang och motivation på ett sätt som jag saknat tidigare. Äntligen kunde jag få återanvända ett kärt intresse som jag innan inte funnit en ”vuxen” ventil för. Äntligen kunde jag få skänka tillbaka åtminstone en del av de magiska upplevelser jag haft i spelens värld till andra.

Nu har 4 år gått sedan jag slog följe med begreppet och nu är det en stor del av mitt dagliga arbete att hjälpa människor och företag att engagera med gamification.

Så vecka 42 är en viktig vecka på den här resan. Nu är det nämligen äntligen dags att begreppet Gamification på allvar blir uppfattat som den legitima och tvärvetenskapligt underbyggda disciplin som det är. På konferensen Sundsvall 42 har vi därför för första gången ett helt konferensspår vigt åt Gamification.

Vi ställer upp i dagar två med sju riktigt fina föreläsningar och vad vi gissar blir en yvig och spännande paneldebatt på temat. Innehållet i konferensen kommer vara introducerande med vissa fördjupande stick – så oavsett om du inte har några förkunskaper alls eller om du är ”level 10” på Gamification så hoppas vi kunna engagera just dig.

vad gör vi på gamificationspåret?

Vi kommer …

  • … titta på rikligt med exempel – allt från att motivera löpare med zombies till hur berättelsedesign kan användas för att stimulera beteenden.
  • … undersöka hur branscher använder element av spel och gamification för att skapa resultat, lösa problem och nå helt nya effekter.
  • … försöka tydliggöra kopplingen mellan människors drivkrafter och deras engagemang samt göra en dykning in i skillnaden mellan inre och yttre motivation.
  • … självklart att ge er tips på hur ni själva kommer igång med gamification.

Själv lever jag i övertygelsen om att den som kan engagera och skapa värden för andra genom gamification har en central plats i det som komma skall; Vår nya digitala framtid.

Game on!

Mer om konferensen : http://www.sundsvall42.se/

En podd om gamification : http://www.sogetipodcast.se/gamification/

1 Comment so far

Kommentera